tiistai 1. heinäkuuta 2014

Lähimatkailua


 
Toisen kesälomapäivän kunniaksi päätimme tehdä pienen retken lähiseudulle. Mukaan kyytiin otettiin myös naapurista minun vanhemmat. Aurinkoisessa säässä matkasimme ihan ensiksi syömään!
Ruokapaikaksi valittiin jokakesäinen suosikkikohde naapurikaupungista Pietarsaaresta löytyvä Purjehdusseuran ravintola Pavis. Paviksen keittiö ei pettänyt tälläkään kertaa, ruoka oli erinomaista.

 


Pietarsaaresta suunta otettiin Purmoon ja siellä olevaan Lunda Gård- nimiseen pikkuputiikkiin. Olen lukenut paikasta monista lehdistä ja selaillut heidän sivujaan netissä.Pitkään on ollut mielessä, että siellä olisi kiva käydä.
Olin lukenut netistä aukioloajan väärin ja puoti aukesikin vasta tunnin päästä. Siinä sitten mietimme, että mahtaisikohan jostain läheltä löytyä joku kahvipaikka ja ajelimme sitten sen toivossa.
Hetken päästä mieheni alkaa ihmettelemään, mikä outo ääni kuuluu auton etuosasta vasemmalta. Pysähdyimme ja hän tutkailemaan rengasta ym. mutta mitään selitystä ei löytynyt, joten päätimme palata takaisin puodin luokse ja ajella sitten siitä hiljalleen kotiin. Ääni vain koveni ja mielessä jo kävi, että kohta varmaan ojan pohjalla ollaan.
Puodin luona parkissa mies sitten alkoi jälleen tutkimaan autoa ja irrotti eturenkaasta pölykapselin. No hupsista, sieltähän tippui kaksi pulttia maahan ja kolmas oli käsin irrotettavissa. Rengas oli siis enää yhdellä pultilla kiinni!
Pulttien kiristäminen osoittautuikin varsin haasteelliseksi tehtäväksi, koska nykyajan autoille ei ole tarkoitus itse tehdä mitään. Auton varustuksiin ei siis kuulu rengasavainta, ainoastaa renkaanpaikkausainetta, jolla ei kyllä paljon muttereita kiinnitetä. Onneksi kahvipaikan toivossa ajellessa olimme huomanneet pienen huoltoaseman noin 5 kilometrin päässä, joten sinne olisi nyt paras hissukseen ajella. Perille pääsimme ja kuulimme, että huoltomies ei enää tänään ole paikalla, mutta avaimia voi käydä katsomassa sieltä huoltohallista. Minä kyllä luulen, että se huoltomies ei ole tainnut olla paikalla ihan hetkeen, sen verran paljon tavaraa siinä hallissa oli, että ei sinne auto olisi mahtunut! No, se ei meitä haitannut, riitti että sopiva avain löytyi ja pultit saatiin kiristettyä.


Ovi, joka pelasti meidän reissun!



Huoltoaseman omistaja ajoi pihaan ja kantoi tavaraa sisälle juuri, kun mieheni valkoisessa puserossaan astuu huoltohallin ovesta ulos. Yhtään ei ihmetellyt edes, sanoi vain ystävällisesti, että tuolla on henkilökunnan pesutila, jossa voit käydä pesemässä kädet. Aivan erityisen hyvää palvelua siis saimme!



Tervetuloa!

 
Siinähän se tunti sitten joutuisasti menikin ja kun paikalle jälleen pääsimme, oli puoti jo auki ja väkeä täynnä! Ihana, pieni puoti vanhassa rakennuksessa ja täynnä toinen toistaan ihanampia vanhoja ja uusvanhoja tavaroita!Puodista löytyy napit ja nyörit, astiat, vaatteet, kaikenmoiset vanhat pienesineet ruosteisina ja ilman.





















Paljon löytyy myös korjausrakentajalle tavaraa; ikkunoita, salpoja, lukkoja, heloja ym. ym. Pihapiirissä oli myös aitta, josta löytyi vähän suurempia tavaroita esim. huonekaluja.



Aarreaitta


 
Lasikuupia joka lähtöön


Oikein mukava retkipäivä, johon myös vähän jännitystä sisältyi. Kotimatka sujui varsin vakaasti, ilman kolinoita ja kilinöitä. Kahvit kuitenkin päätimme juoda kotona, matkalta haettujen possujen kera ja hyvältä maistui! Aina ei tarvitse matkata pitkälle, vaan myös läheltä löytyy kivoja kohteita tutukittavaksi, suosittelen!


Kulhoa, kuppia, lautasta ja muuta kaunista