tiistai 28. tammikuuta 2014

Leikkimökki

Tällaisena aurinkoisena talvipäivänä, kun toipilaana katson makuuhuoneen ikkunasta, näen suoraan jouluna 2012 saamani joululahjan, leikkimökin! Ei nyt tietysti ihan tavanomainen joululahja viittäkymppiä lähestyvälle, mutta minulle se olikin joululahjatoive ja vielä ihan tarpeeseen tuleva.

Taloon ja ulkorakennuksiin jäi kaikenmoista tavaraa, kun ostimme sen. Yksi oli niin ihastuttava pieni, vanha lasten penkkisohva. Ennen sen paikka oli kuistissa, mutta remontin jälkeen se jäi vaille arvoistaan paikkaa ja siitä lähti ajatus, että sille pitäisi rakentaa mökki! Olihan se ihana vanha huonekalu sen arvoinen. Näen, kuinka monet pienet jalat ovat heiluneet, kun penkillä on istuttu ja miten makoisat unet on penkkisohvassa nukuttu, kun kansi on nostettu pois ja sieltä löytynyt suojaisa, ihana peti.

Kauan ei nikkaria tarvinnut suostutella, vaan ryhtyi toimeen. Runko valmistui syksyllä "talopakettina" elosuojassa ja sieltä siirrettiin omalle paikalleen. Ennen roudan tuloa oli kiire saada mökki paikalleen, että keväällä voi sisustus alkaa.
 
"Talotehtaalla"

Sisätyöt käynnissä
  
Kevät tuli ja mökin maalaus ja sisustus pääsi hyvin käyntiin lämpimän kevään ansiosta. Pienenä paineena oli myös tyttären ylioppilasjuhlat, joihin halusin lahjani olevan valmis käyttöön pikkuvieraille.


Huopakattoa vaille valmis

Nikkarina tuo mieheni on aikalailla "nuuka" ja niin tämänkin osalta. Eli mökkiin ei ollut vielä käytetty rahaa yhtään euroa! Puutavara, ikkunat, maalit ja muut olivat kaikki entisistä projekteista jäänyttä. Kattohuopa oli ainoa, joka mökkiin ostettiin. Nyt olikin minulla käytettävissä sitten huiman suuri sisustusbudjetti. Lähdimme nuoremman tyttären kanssa tapettiostoksille ja mieheni sanoi meille lähteissä, että budjetti on 5€. Budjetti piti, tapetti löytyi 5€:lla!
Muuten mökki onkin sisustettu lasten vanhoilla tavaroilla, jotka olivat entisen kotimme leikkimökissä ja oli onneksi säästetty!

Valmista tulee
Mittatilaustyönä tehty!
 
Niin oli mökki sitten lopulta valmis ulkoa ja sisältä. Lakkiaispäivänä ovi kävi tiuhaan ja vieraita riitti myös siellä. 
Tervetuloa!

Juhlat voivat alkaa!
Tyttöjen vanha hella
Kaksi vanhaa hyllyä sai uuden maalin
Pikkukokin välineet

p.s. Mökkille annettiin nimeksi Lillstugan. Ensi kesänä sitten vuorossa joku kiva nimikyltti ulkopuolella ja vaikka juhlat sen kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti