maanantai 4. elokuuta 2014

Keltaisen talon kesä
Keltaisessa talossa on vietetty aurinkoista ja ihanaa kesää! Monenmoista on kesän aikana ehditty, mutta myös nautittu vain olemisesta ja kesästä, ladaten "aurinkokennoja" talven varalle. Keltaisen talon isäntä aloitti lomansa rakentamalla uuden terassin, sekä saunaprojekti eteni taas yhden etapin verran, mutta siitä myöhemmin. Idea terassiin lähti luiskasta, joka oli rakennettu portaisiin talveksi, kun kipsijalkana kuljin.Luiskaa purettaessa huomasimme, että tässähän olisi kiva terassin paikka. Piharakennuksen päässä meillä on terassi, mutta jotenkin se on niin erillään talosta, että sen käyttö on jäänyt vähäiseksi. Tälle uudelle terassille on käynti suoraan portailta ja käyttöä sille on ollut tosi paljon.


Siitä se alkaa!
Kesään on kuulunut matkailua niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kotimaassa on retkeilty lähiseudulla ja pidemmällä kävimme Ystävien luona Kemissä. Matkalla pysähdyimme Oulussa, jossa saimme tuoksutella pientä ihanaa prinsessaa. Oli ihana tutustua  Uudesta valosta - blogia kirjoittavan Emmin perheeseen syntyneeseen esikoiseen. Ihanien Ystäviemme luona vietimme mukavia kesäpäiviä, joista yksi kului myös kesäisessä Luleåssa.

Pidemmän matkan teimme Adrianmeren rannalle, Kroatiaan, jossa saimme viettää ihanan lomaviikon ystäväpariskunnan kanssa. Paljon on Kroatiaa kehuttu, eikä turhaan. Kristallinkirkkaat uimavedet, kauniit maisemat, aurinko ja lämpö tekivät meihin vaikutuksen ja pala Sydäntä taisi jäädä Kroatiaan. Vietimme lomaa pienessä Podgoran kaupungissa. Hotellimme oli ihana pieni perhehotelli, jollaisesta sijainnista olin aikaisemmin osannut vain haaveilla. Parveke merelle ja heti oven ulkopuolella meri ja uimaranta!
  
Näkymät meidän parvekkeelta


Viikkoon mahtui monenmoista mukavaa uinnin ja rantalöhöilyn lisäksi. Yhtenä päivänä teimme kokopäiväretken Brackin saarelle. Laivamatka saarelle kesti pari tuntia ja perillä vietimme neljä tuntia nauttien auringosta ja uinnista.
Puolen viikon maissa vuokrasimme auton ja vietimme päivää Krkan kansallispuistossa. Kauniit maisemat ja huikeat vesiputoukset olivat kokemisen arvoisia. Ihana kokemus oli myös poiketa paikalliseen kotipihaan, johon meidät ohjasi Oliiviöljyä-kyltti tien vieressä. Talon rouva viljeli oliivipuita ja puristi niistä itse öljyä. Luonnonmukaisesti viljeltyä, kylmäpuristettua öljyä sieltä sitten kotiintuomisiksi hankimme.

Yksi Krkan kansallispuiston upeista vesiputouksista
 
Oliiviöljyä suoraan viljelmältä

Lomalla on aina mukavaa ja mukava on myös palata kotiin. Kotona nautimme ihanasta Suomen kesästä, vietimme paljon aikaa rannalla uiden ja auringosta nauttien. Keltaisen talon pienet askareetkin kuuluivat tietenkin kesään, mutta mitään suurempia projekteja ei näillä helteillä edes mietitty. Suurimpina taisi olla mansikoiden pakastus, mattojen pesu sekä kasvimaan kitkeminen!
Leppoisan loman jälkeen tuntuu taas hyvältä palata töihin ja arkirytmiin. Ilman arkeahan ei lomakaan tuntuisi LOMALTA!


Varpaat kotimaan hiekassa

Ensimmäinen sato Keltaisen talon pinaattia   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti