Viikonloppuna Keltaisessa talossa pidettiin leivontapäivä. Tällä kertaa ei keittiössä kuitenkaan jauhot pöllynneet, eikä yleiskonekakaan laulanut.
Sain syksyllä työkaverilta siemennäkkärin reseptin ja siitä lähtien se on ollut meidän perheessä ehdoton suosikki. Olen aiemminkin erilaisia siemennäkkäreitä tehnyt, mutta tämä on ollut ehdottomasti parasta!
Näkkäriin tarvitaan monenlaisia siemeniä, mutta niitä onneksi kaupoista löytyy, eikä tarvitse edes linnunruokapuolelta niitä mukaansa noukkia!
Taikinasta löytyy maissijauhoja, kurpitsansiemeniä, sesamsiemeniä, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä. Lisäksi vain vettä ja oliiviöljyä ja itse laitoin pinnalle ruususuolaa.
Maukasta ja mukavan rapeaa ihan sellaisenaan ja aamupalalla kun vielä juustoviipaleen laittaa päälle, niin eipä siinä kahvin kanssa muuta tarvita.
Kokeilimme tehdä myös kolmionmallisia suupaloja, jotka on kivoja vaikka juustotarjottimelle ja päihittää mennen tullen suolakeksit!
Kiitos Liisalle resptistä! |
Kuvat: Emilia Perälampi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti