perjantai 30. toukokuuta 2014

Kevätretki

Yhtä varmasti kuin kevät tulee joka vuosi, koittaa myös minun ja Ystäväni kevätretki Vaasaan. Näin on ollut jo 17 vuoden ajan ja tällä viikolla oli tämänvuotisen retken aika. Kun aikoinaan aloitimme nämä Vaasan retket, oli molemmilla kotona pienet lapset ja vaihtelua arkeen oli kovin vähän, siitä nyt niin kovin puhutusta omasta-ajasta puhumattakaan. Oli tosi juhlallista lähteä yhdeksi kokonaiseksi päiväksi kodin ulkopuolelle ja huolehtia vain itsestään. Matkaan on aina lähdetty aamuvarhaisella niin, että varmasti olemme perillä, kun ensimmäinen kauppa ovensa avaa ja joskus on taidettu olla jo oven takana jonossakin. Päivä alkaa perinteisesti aamukahveilla jossakin konditoriassa, tänä vuonna ne juotiin jo ennen Vaasaa Kvevlaxissa, suomen parhaaksi leipomoksi valitussa Aroma bageri & konditoriassa.


Aamukahvilla


Päivään kuuluu shoppailua, syömistä, kahvittelua ja muuta mukavaa. Olemme aika uskollisia kahvi-ja ruokapaikoille, mutta tänä vuonna teimme poikkeuksen molempien kohdalla. Syömässä kävimme tällä kertaa Wazacassa, jossa nuori tarjoilijapoika kehui meille lounasta, joka oli possunposkea! Hän kehui sitä niin kovasti, että mehän uskoimme. Annoimme hänelle kyllä pienen varoituksen, että jos ruoka ei ole hyvää, me alamme varmasti huutamaan ja kovaa! Poikaa ei sen jälkeen näkynyt, pelkäsi varmaan jossain keittiön nurkassa, mutta ihan suotta! Ruoka oli todella hyvää ja kaikki ennekkoluulot osoittautuivat turhiksi.


Possunposket ja muut herkut


Monenlaisia mukavia hetkiä on vuosiin mahtunut, eikä kommelluksiltakaan ole vältytty. On saatu parkkisakkoja, joiden hyvittäminen oli ihan oma lukunsa, mutta kannatti.
Yhtenä vuonna aloitimme päivän vankilan myymälästä ja odottelimme oven takana ja ihmettelimme, kun ei ovet aukea, 15 minuuttia myöhässä ovet avattiin ja kun astuimme sisälle, oli siellä menossa lattianpesu, jossa verta pesivät lattialta! Henkilökunta vain totesi meille, että "meillä oli tässä pieni hässäkkä". Tulihan siinä hieman vainoharhainen olo, mutta rauhassa saimme ostoksia tehdä. Tänä vuonna olisimme uusineet käynnin vankilanmyymälässä, mutta nyt oli ilmeisesti ollut jo suurempi hässäkkä, kun liike oli toistaiseksi suljettu!

Hieman on ostoskäyttäytyminen muuttunut näiden vuosien aikana, yleensä ostimme lapsille ja miehillekkin jotain tuomisia ja itselle emme ostaneet yhtään mitään. Olisikohan silloin vähän huonoa omaatuntoa podettu vapaapäivästä, vai mistä johtui...
Nykyisin on kyllä niin, että pusseista ja kasseista löytyy ostoksia pääasiassa vai itselle, eikä huonosta omastatunnosta ole tietoakaan!

Päivä vastaa varmaan vähintään kahta työpäivää, koska kotiinlähtö tapahtuu vasta, kun viimeinenkin kauppa ovensa sulkee. Mieheni sanookin aina, että kovin huonokuntoiselle ei tuo reissu sovi! Tänä vuonna tosin hieman hitaammalla tahdilla ja useammilla tauoilla mentiin jalkani vuoksi, mutta tunnelmaan ja päivän pituuteen se ei vaikuttanut mitenkään.
Olemme vakavasti kyllä miettineet, että alkaa reissu olemaan jo niin rankka, että yöreissuksi se kohta joudutaan vaihtamaan. Viimeistään 20v.  juhlavuonna on sitten sen aika.
Mukava ja rentouttava päivä Ystävän kanssa tuo arkeen mukavaa piristystä ja sitä on aina niin mukava suunnitella ja odottaa!


Tämän vuoden "saalis"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti