sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Raakakakku

Keltaisen talon keittiössä tehtiin viikonloppuna historiaa, talon keittiössä valmistui talon ja myös emännän ensimmäinen raakakakku! Tyttäret ovat jo pitkään puhuneet raakakakun tekemisestä, mutta kokeilematta se on tähän asti jäänyt. Viikonlopuksi ajattelin sitten kakkua kokeilla ja ryhdyin reseptiä metsästämään.

Mitään käsitystä hyvästä raakakakkureseptistä ei ollut, joten etsin googlesta kuvahaulla raakakakun kuvia ja herkullisimman näköistä lähdin etsimään. Silmiin osui Syötävän hyvä -blogi, jonka ohjetta päätin testata.

Kookosöljyt, hunajat, vadelmat ja muut kotoa löytyi, joten kauppalistaan pähkinät ja taatelit ja eikun tehosekoitin pyörimään! Kakun valmistus itsessään oli yksinkertainen ja nopea, koska työn teki tehosekoitin ja uunia ei tarvittu lainkaan. Kakku vuokaan ja pariksi tunniksi pakastimeen ja siinä se oli, Keltaisen talon ensimmäinen raakakakku!
Ohjeessa kakku oli hieman ohuempi, mutta tämän talon tapaan mikään ei saa loppua kesken, tein tupla-annoksen ja niin kakusta tulikin sitten leipojansa näköinen :)




Itse en ole koskaan raakakakkua maistanut, joten nyt tapahtui historiaa senkin osalta. Olin kuvitellut, että raakakakut ovat raskaita ja "kitalakeen tarttuvia", mutta ainakin tämä kakku oli kyllä kaikkea muuta.  Maku oli ihanan raikas ja kevyt, rakenne samettisen pehmeä. Todella positiivinen yllätys ja luulenpa, että saatoin jäädä koukkuun :) Mitähän seuraavaksi kokeilisi?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti