sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Valoa Keltaiseen taloon

Tämän talven ja kevään toipilasaikana on kotona ollessa pistänyt silmään yhtä sun toista pikku hommaa, joita olen sitten innoissani esittänyt toteutettavaksi. Yksi niistä on kuistin väliovet. Ainahan ne ovet on siinä olleet, mutta nyt yhtenä päivänä huomasin ne eri kulmasta ja ihmettelin, miksi niitä ei ole maalattu!!
Yksi syy on kyllä ollut vanhassa sanonnassa, "punaisen oven takana asuu onnellisia ihmisiä", mutta meille onneksi jäi vielä punainen ulko-ovi, joten luotamme sen takaavan tämän onnellisuuden :)
Sinänsä oven väri ei ollut huono, mutta näin keväällä varsinkin tuntuu, että kaiken valon haluaa sisään. Ovien laseissa oli "jääkukka" kuvioinen pinta, josta aloitimme, eli jos sen saa pois, projekti voi jatkua. Pinta raaputettiin pois ja tuntui jo sen jälkeen, että valoisuus lisääntyi huimasti. Nyt sisältä näkee myös kuistiin ja toisinpäin.
 

Ovet alkuperäisenä

Jääkukkapinta


Ovet maalattiin kolmeen kertaan, jolloin saatiin riittävän hyvä pinta. Samalla sai uuden värin pintaansa myös sähkökaapin edessä oleva pikkuovi. Alunperin halusin sen olevan vanhassa maalissaan, mutta nyt se näytti niin surkealta toisen valkoisen oven vieressä.
Hidasta elämää-sivustolla oli juttu kuistiremontista, jossa myös tämä sähkökaapinovi oli työnalla. Tästä pääset kurkistamaan tuota juttua :)

Lopputulokseen olimme erittäin tyytyväisiä, valoisuus lisääntyi ja nyt luonnonvalo pääsee sisään Keltaiseen taloon myös kuistilta.


Lopputulos


2 kommenttia:

  1. No valoahan kyllä todella tuli.Värillä on vaikutusta! Kaunis on ovi! :)

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on, että kun viettää aikaa kotona, näkee asiat erilailla. Kun pimmeellä lähtee ja pimmeellä tulloo ja sähkövalo on päällä, niin ei huomaakaan kaikkia juttuja. Minusta on kauhean rankkaa, kun huomaan kokoajan jotain ja J ei ehdi, ei jaksa, eikä aina edes kiinnostu minun projekteista. Minähän olen aina kotona, mutta onneksi keskeneräisiin asioihin tottuu ja sinä pääset takaisin töihin:):)

    VastaaPoista