maanantai 28. huhtikuuta 2014

JuhlapäiväKeltaisen talon viikonloppu kului juhlan merkeissä. Ensin juhliin leipomista ja eilen sunnuntaina sitten viimeinen silaus ja varsinaiset juhlat. Itse juhlaa ei vietetty Keltaisessa talossa, vaan isäni täytti viime viikolla 80 vuotta, joten juhlat vietettiin vanhempieni luona.
Sankari itse olisi mielellään ohittanut koko merkkipäivän, mutta halusimme kuitenkin juhlistaa pyöreitä vuosia pienellä porukalla. Juhlat on aina mukavia, niitä on kiva suunnitella ja valmistella.
Juhlat, vaikka sitten pienetkin, piristävät arkea ja ihana on tavata Ystäviä joita ei arjessa ehdi tapaamaan niin usein.
Sankari oli oikein tyytyväinen juhliinsa ja ihmetteli, kun luin hänelle oman Facebook päivitykseni kautta tulleita onnitteluita, todeten että " kuinkahan paljon niitä olisi, jos minulla olisi oma puhelin?" Isäni on tähän asti selvinnyt ilman kännykkää ja aikoo kuulemma selvitä jatkossakin :) Ehdotin kyllä hänelle, että jos laitettais älypuhelin ja Facebook profiili, niin siitä aukeaisi ihan uusi maailma, mutta ei saanut kannatusta. 
Tarjottavat minä leivoin ja koristelupuolesta vastasivat jälleen tyttäret. Tarjottaviksi olin valinnut suolaiseksi kinkku-rieskakakun ja makeaksi toscapiirakkaa, pullakranssin, marenkikakkua ja täytekakun. Lisäksi oli vielä leipäjuustoa kera lakkahillon, sekä pikkuleipiä. Tarjottaviksi valitsin tällä kertaa sellaisia vanhoja, tuttuja leivonnaisia, joita meillä on perheen juhlissa vuosia tarjottu. Varsinkin pullakranssi kaneli-sokeritäytteellä on isäni herkkua.
Täytekakun koristeleminen jäi tosiaan tyttärien tehtäväksi. He olivat hankkineet kukkamuotteja ja kaulittavaa massaa, jota sitten värjäsivät eri sävyisiksi ja tekivät kukkia. Ne olivatkin tosi nättejä! Ainoastaan kakuntekijälle tuli hieman palautetta, kun olin kasannut kakun pyörittämällä, kuin iso kääretorttu, jolloin pinta ei ole niin tasainen, kuin vuoassa paistettu kakkupohja. Onneksi siitä selvittiin sillä, että levitettiin kerma  rennoin ranneliikkein, niin siinä se ei haitannut. Täytteenä kakussa oli kermaa ja oman päärynäpuun päärynöistä tehtyä hilloa :)

 
Juhlavieraiden lähdettyä sai Rasmus-koirakin tulla juhliin mukaan ja myös omat tarjottavat löytyi.

Saimme viettää aurinkoisen ja lämminhenkisen mukavan päivän, josta jää mukavat muistot.  


4 kommenttia:

 1. Voi miten mukavalta ja herkulliselta juhlat kuulostivat/ näyttivät! Juhlat on aina ihania ja Pappa oli kyllä omansa, kunnioitettavan ikänsäkin johdosta jo ansainnut. :) Niin kauniita kakkuja olitte taas loihtineet. Taitavia olette. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat oli tosiaan oikein kivat ja ihana oli päästä tekemään!

   Poista
 2. Onnea juhlan sankarille.
  Ihanaa, kun olette niin hyviä noissa juhlaleipomuksissa. Minä joutuisin ostamaan kaikki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei ole ostaminen lainkaan huono vaihtoehto ja onneksi kaikkea saa ostettua!

   Poista