perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivä


Itselleni tällä virallisella Ystävänpäivällä ei ole mitenkään erityisen suurta merkitystä, koska minulle Ystävät ovat tärkeitä ja rakkaita kaikkina päivinä. Toki on mukavaa näin talvella viettää pientä juhlapäivää, mutta jotenkin se menee kyllä liian kaupalliseksi.

Itse koen, että Ystävänpäivä on aina silloin, kun ystävä tarvitsevat apua ihan mihin tahansa, oli se pieni tai isompi asia, jaetaanko iloa tai surua, olla läsnä ja apuna tarpeen vaatiessa.
Ystävät ovat minulle todella tärkeitä, eikä sitä heidän tärkeyttään varmasti tule koskaan liiaksi korostettua. Viimeisen kuukauden aikana, jonka olen täällä kotosalla viettänyt, olen ollut kiitollinen näistä ihanista Ystävistä. Ystävän käynti, puhelinsoitto tai tekstiviesti on niin iso asia, että sitä ei voi edes sanoin kuvata.
Olisi aika kurjaa, jos he kaikki muistaisivat vain tänä yhtenä virallisena päivänä :)

Mielestäni ystävyys on sitä, että siinä ei mitään lasketa. Silloin ollaan avuksi ja tueksi, kun sitä tarvitaan, eikä siitä kukaan jää kenellekkään mitään "velkaa". Täytyy myöntää, että käytännössä minun on hieman vaikea tätä toteuttaa, kun tuntuu, että hyvää on niin mukava "maksaa" takaisin jollakin hyvällä.

Ystävänpäivänä muistelen erityisesti lapsuudenystävääni, jonka aika oli lähteä vaikean sairauden murtamana joitakin vuosia sitten. Saimme viettää ihanan iltapäivän hänen kanssaan vain kuukautta ennen hänen poismenoaan, 25 vuoden tauon jälkeen. Se hetki oli täynnä lämpöä ja ihania muistoja lapsuuden ja nuoruuden ajoilta.
Koen myös suurta iloa toisesta
ystävästäni, joka on ollut "kadoksissa" 28 vuotta ja viime kesänä tapasimme uudelleen! On ihanaa, kun vuosienkin jälkeen ystävyys voi jatkua ja tuntuu, kuin olisimme jatkaneet siitä, mihin silloin jäimme.

Tämän vanhan ja monesti julkaistun, mutta aina niin ajankohtaisen runon myötä toivotan kaikille

Hyvää Ystävänpäivää!

Ystävät ovat kuin lyhdyt tiellä, 
eivät lyhennä matkaa, 
mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea





Ystävälle, Ole hyvä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti